Blog#182-Succesverhaal en logopedist of dyslexiespecialist

Kinderboek voorlezen of film zien?

Bedanken of niet?

“Ik weet niet of ik je nou wel of niet bedanken moet, want ze praat me nu de oren van het hoofd. Even een rustig moment is er niet meer bij.” Was het echt een klacht? De pretogen van haar moeder maakten duidelijk dat ze heel blij was met die omschakeling in de spraak- en taalontwikkeling van haar kind. Alle reden tot zorg was er geweest toen die taalontwikkeling niet goed op gang kwam. Gelukkig bleek de gehoorklacht van onschuldige aard en haalde ze daarna in een snel tempo de opgelopen achterstand in. Fijn als er een relatie is tussen een succesverhaal en logopedist/dylsexiespecialist.

Veranderd in een boekenwurm

Deze zomer na de vakantieperiode een soortgelijk verhaal maar dan rond dyslexie.
“We zullen straks echt goede afspraken moeten maken over bedtijd, leestijd en slaaptijd, want dat laatste is toch ook belangrijk.” Moeder lachte en verduidelijkte: “Ooit gedacht dat we van een niet-lezer een boekenwurm zouden krijgen? Nu ze weet hoe leuk lezen is zonder lettergreep rijgen en op tempo moeten lezen, heeft ze de smaak helemaal te pakken. Ze leest alles wat ze tegenkomt en dat in een half jaar tijd. Wat een ommezwaai!” Weer die mooie relatie tussen succesverhaal en logopedist/ dylsexiespecialist.

Een succesverhaal delen of een standaard evaluatieformulier

Dit soort succesverhalen mogen horen en daarbij een aandeel hebben gehad… Zijn dat niet de mooiste complimenten en evaluaties van hoe therapie kan zijn? Daar weegt toch geen standaard kil evaluatieformulier of opgelegd tevredenheidsonderzoek tegenop?
Sterker nog… ze geven mij inspiratie om er een blog over te schrijven. Een blog om ouders die zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind of de schoolprestaties bij dyslexie een hart onder de riem te steken.
Maak jij je zorgen over de ontwikkeling van je kind? Vraag de deskundige om advies.

Deskundig advies krijgen

Op het gebied van spraak en taal of bij dyslexie, ook in het voortgezet onderwijs. Je krijgt het van de logopedist of van de in dyslexie gespecialiseerde logopedist. Jouw zorg wordt onze gezamenlijke zorg en zo maken we ook van jouw kind die spraakwaterval of boekenwurm!

Meer informatie over hulp in de brugklas?  https://www.logopedie-dyslexie-silvia-linssen.nl/blog181-hulp-bij-de-brugklasstart/

Meer lezen?https://www.spellingprof.nl/spellingfout-leidt-af-van-boodschap/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *